En toen waren er 2!
Hallo allemaal!
Hier weer een verhaal vanuit Thailand! Het is ruim een week geleden dus heb inmiddels wel wat te vertellen. Ehm... waar was ik gebleven? Was op Koh Samet tot en met zaterdagmiddag. Heb daar niet heel veel ondernomen, maar heerlijk gerelaxed. Scott en de Chinese jongens (die 42 en 44 bleken te zijn haha) zijn tot en met vrijdag gebleven. Ik wilde nog een dagje relaxen op het strand. We zijn wel naar een ander hotel gegaan. Dat hotel dat we hadden (Tuptim) was voor wat we kregen nogal prijzig... We moesten de wc doorspoelen met een bakje, hadden geen punten waar we onze telefoons/I-pods of wat dan ook konden opladen, de muggen konden makkelijk naar binnen...(Ja Ide, mijn klamboe is gebruikt :)) Dus Scott ging tijdens zijn wandeling es kijken naar wat andere hotels en later gingen de Chinese jongens en ik ook mee en toen kwamen we uit bij Sang Kweaw of zo iets. Prima hotel, schoon, handdoeken, wc die je door kon spoelen, muggenwerend en ook nog es goedkoper. Prima dus! Op donderdag een stel Nederlanders ontmoet die ook wel van een feestje hielden, dus donderdagavond was mijn eerste feestje een feit :) Nog vrij rustig, want het was nogal rustig op het eiland. Stonden met zn 10en op de dansvloer, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk met Scott en de Nederlander Mark nog een afzakkertje genomen en daar kwamen nog meer mensen bij zitten. Rond een uurtje of 3 lekker gaan slapen. Vrijdag rustig aan gedaanen de jongens gingen dus weg. Zaterdag mn spullen gepakt en een lange terugreis gehad. Dag Koh Samet! Mooi eiland, wel te rustig. Super mooi weer en je kon zo'n beetje de klok erop gelijk zetten: rond 17.30 uur dikke regen! En de rest van de avond bleef het flitsen. Super mooi!
Zoals ik al zei, de terugreis naar BKK was erg lang. Vertraging door files, kon geen taxi vinden, dus heb kilometers met mn backpack van 15 kilo gelopen haha. Naja, is ook wel es goed natuurlijk. Terug gegaan naar hetzelfde hotel als van mijn 1e nacht en na het eten bij 2 Finnen aangeschoven en dat was gezellig! Niet te laat gemaakt, want om 6.45 uur moest ik in de taxi zitten om Roos op te halen van het vliegveld. Wat een super leuk moment was het om haar te zien!! Jeeeej, alsof we elkaar maanden niet gezien hadden!! Nadat we terug waren in het hotel en ons even hadden opgefrist (dat wil je nl het liefst ieder uur doen hier), zijn we in een tuk tuk gesprongen, en de beste man zou ons voor 20 baht (50 cent) de stad rondrijden langs wat tempels enzo. We wisten dat we dan naar een winkel moesten, maar dat vonden we prima. Nou, na 2 tempels stopten we bij een kledingmakerij. Wij hebben heel geinteresseerd zitten luisteren en zijn toen gegaan. Die meneer was not amused haha. Maar goed, onze tuk tuk chauffeur had door ons bezoekje wel weer een bonnetje om gratis te tanken. Na even rijden smeekte hij ons om naar nog een winkel te gaan en dat wilden we niet. Omdat hij bleef zeuren en smeken hebben we hem betaald en zijn uitgestapt en naar ons hotel gegaan. Rond etenstijd hebben we met Scott afgesproken en zijn daarna naar Khao San Road gegaan om wat cocktails te drinken. Daarna naar een gezellige bar gegaan waar ze live muziek hadden en daar echt heerlijk mee zitten brullen met allerlei liedjes. Daar ook 2 Schotten ontmoet waarmee we onwijs hebben gelachen.De dag erna hebben we een beetje uitgeslapen, rondgelopen en een lekkere massage genomen!
Dinsdag zijn we naar de Wat Pho geweest (liggende boeddha), naar het treinstation om kaarten te halen voor de nachttrein naar Chiang Mai en met de boottaxi teruggegaan. Geweldig, voor 14 baht per persoon (25 cent)ga je 4 haltes. Het eigenlijke plan was om ook naar Grand Palace te gaan, maar 's ochtends kwamen we een meneer tegen die ons vertelde dat hij pas om 13.00 uur open was. Wij geloofden hem wel, dus pasten ons dagprogramma daaraan aan. Maar die meneer wist een goede agency voor onze tickets voor de nachttrein. Dus wij daarheen... en die meneer vertelde ons dat de trein volgeboekt was... Daarna liet hij ons hoge prijzen zien voor vliegtickets... en toen kregen we onze twijfels. Daarna dus naar het treinstation gegaan en wat denk je? Er waren gewoon nog kaartjes beschikbaar haha. Dus die meneer op de straat had meer bedoelingen dan vriendelijk zijn haha. Zo zijn er nog meer verhalen waarin we afgezet zijn... Zo was er een taxichauffeur die netjes de meter aandeed (doen ze normaal nooit). En het was echt oprecht een klein stukje dat we moesten overbruggen, maar net te ver om te lopen. En we reden maar en reden maar... denk wel een half uur. Toen keken we op de kaart en toen zaten we aan de hele andere kant... heeft hij dus net zo lang omgereden om die prijs een beetje omhoog te krijgen. Roos en ik lagen helemaal in een deuk :) Want evengoed was de prijs maar 75 baht (40 baht is 1 euro). Daar zou een NL taxi chauffeur zijn auto niet eens voor aanzetten haha. Maar goed, dat hoort er gewoon bij hier!
's Avonds toen we wilden gaan eten zijn we uitgenodigd om bij een Canadees en 2 Duitsers aan tafel te gaan zitten en dat was heel erg gezellig! Lekker gaan borrelen daarna, maar ik lag rond 12u op bed. We hadden nl een fietstour door Bangkok geboekt voor de dag erna en moesten om 6.30 uur op. De tour was echt super leuk! Allemaal smalle steegjes, marktjes, mensen met eettentjes, echt, je vraagt je af hoe mensen hun geld kunnen verdienen zo, als iedere buurman hetzelfde aanbiedt. We gingen ook over een vismarkt... Nou, jullie weten denk ik wel hoe gek ik ben op vis... Blegh, ik ging echt bijna over mijn nek. Het stonk zo daar en er werden honderden vissen onthoofd om me heen.... Bah! 's Middags met de Canadees en de Duitsers naar Grand Palace gegaan en daar rondgelopen. Het maakt wel dat ik onderhand benieuwd ben geworden hoe een echt Thais huis eruit ziet. Denk met allemaal glimmende dingen enzo, want zo zien al de tempels e.d. er ook uit.
Om 18.10 uur ging onze slaaptrein naar Chiang Mai en dat was echt een avontuur. Helaas niet zoveel backpackers, maar goed, dat hoeft ook neit altijd. Om 20.00 uur werden de bedden uitgeklapt en wij lagen boven. Echt geweldig. Moeilijk om zo uit te leggen, maar foto's volgen snel! De reis duurde 13 uur en heb niet echt goed geslapen, maar veeeeel beter dan in een vliegtuig of bus. De trein rommelt, rammelt en hobbelt zoveel, dat in slaap komen gewoon moeilijk was. Vanmorgen rond 9u in een leuk hotel aangekomen met een zwembad. Net de looptocht gedaan die in de Lonely Planet staat en hele mooie dingen gezien. (foto's volgen) Heerlijk even gechilld en gedobberd en..... 2 tours geboekt!! Morgen gaan we een hele dag white water raften en overmorgen een jungle flight doen. Net zoiets als de flight of the gibbon, maar dan langer, meer lopen en langere ziplines. Helemaal top! Zondag is het plan om naar de Doi Sutphep tempel te gaan (ofzoiets) en naar de Sunday Market. En maandag lekker naar het zuiden!! Strandjes pakken!
Lieve mensen, leuk dat jullie meelezen en bedankt voor jullie berichtjes!!! Tot de volgende keer!!
Liefs!!!
Chick!!
Wat een fijn verhaal weer!
Had er echt geen idee van dat het leven daar (taxi's e.d.) zo goedkoop is! Misschien dat ik joris zo ver kan krijgen om ook eens die kant op te gaan :)
Maar die vismarkt sla ik dan wel over... Bleh!!
Ben benieuwd naar je foto's en volgende verhaal dus ik hou de site goed in de gaten ;)
Have fun nog!!
Xx
hey meis!
wow het klinkt echt geweldig. en je onderneemt echt allemaal leuke dingen. wat een ervaringen zeg..!
als je in het voorjaar nog in thailand zou zijn, zou ik naar je toekomen :) australie is me toch echt te ver en te duur ;)
fijn dat je het zo leuk hebt.
xxx linda
He Kris,
Als ik je verhalen lees, komt alles bij mij weer terug van vorig jaar,super zeg!! Ik nog 4 weken en dan Nieuw Zeeland..... Geniet er nog ontzettend van en ben benieuwd naar je volgende verhaal.
xxx Karen
Heerlijk om memories op te halen zo! Maar ooooh wat ben ik jaloers! ook al kom ik net terug van de zon, wat een heeeeerlijke tijd hebben jullie saampies zeg!
Ik zeg lekker genieten daar, lekker visjes eten (hahaha) en de party-animals uithangen!
Kussss
Hallo Kristin op verzoek van je vader zijn wij naar boven gegaan om jouw verhaal te lezen en ja hoor het is ons gelukt.Wat heb jij een leuke tijd in het verre thailand ik wens je nog heel veel plezier en let op je zelf Groetjes T,Mientje.
hoi we spreken elkaar in het weekend vind het erg fijn even wat te lezen van jou .liefs kus mama.Wij nemen nog een klein borreltje en gaan dan lekker slapen jij ligt hopelijk voor je moeder in je mandje Doeiiiiiiiiiiiii
Wat een geweldig verhaal weer! Zo te zien staat je reis nu al bol van het avontuur. Goed zeg :) Bangkok kan ni anders dan uniek zijn...
Kris & Roos..
Wat een heerlijk verhaal weer!! Die Tuk Tuk levert nogal wat lachbuien op haha! Leuk om zo mee te kunnen lezen met jullie avonturen..Enjoy!!
Liefs!
Blij om te lezen dat je zoveel leuke mensen ontmoed. Gelukkig dat de zuipfestijnen worden afgewisselt met cultuur-afgezet worden hoort erbij=cultuur!
Ik ruik de vis weer als ik je verhaal lees,erg grappig.
Denk elke dag wel even aan jou, dikke zoenen
Ingrid
hoi kristin, leuk je reisverhalen te lezen, laat je eigen niet oplichten door de thaien he, heel veel plezier in chaing mai en we zien je wel met de kerstdagen,
xxx
Klinkt super goed allemaal..Vis is vies ;-) snap je helemaal haha..
Veel plezier daar met zn 2tjes!
Benieuwd naar de foto's!
Hey Kristin!
De foto's zien goed uit :) Je hebt ongetwijfeld een mooie tijd. Ik moet wel zeggen dat ik een beetje jaloers ben als ik dat allemaal zo zie ;) Ik blijf de verhalen en foto's zeker volgen!!
Groetjes Erwin
Krissjeeee...het ziet er allemaal geweldig uit!! Blijf vooral zo doorgaan ;) en GENIET!!!!
Liefs
Heey meissie!!!
Wat een super foto's, krijg echt een beetje een idee van wat jullie allemaal doen en zien, zo gaaf!!
XXX
zo maak je niks mee, achter een bureautje en zo maak je iedere dag andere dingen mee :)... leuk om te lezen! Blijf zo doorgaan... herinnerd me allemaal aan de tijd dat ik daar was ;)
X Léon