Vervolg Chiang Mai, Phuket en Koh Phangan
Hoi allemaal,
Hier weer een verhaal van mij! Het heeft even geduurd, maar dat komt omdat het opeens mooi weer werd en dan neem je minder snel de tijd om even rustig achter een computer te gaan zitten. Nou, ik was gebleven bij Chiang Mai, bij dat we 2 tours hadden geboekt.
We zijn gaan white water raften, dat wilden we allebei graag doen. Nou, de man die ons bij het hotel kwam ophalen zei al dat het heel gevaarlijk was die dag en dat de rivier hoog stond, maar ik dacht: ach dat zegt ie alleen om het een beetje spannend te maken. Wij nog wat mensen opgehaald en na een rit van 3 uur en een instructie kon het beginnen. Wij zaten in de boot met de chauffeur en 2 Schotse meiden. Nou, in het begin was het leuk, maar nog niet eng ofzo en na een bepaalde tijd dachten we al dat we de volgende keer een nog wildere rivier wilden nemen. Maar toen gingen de boten aan de kant en werd het kindje dat in de andere boot zat, uit de boot gehaald... Ojee, dachten we toen. Toen werd het zeg maar heel erg spannend. Het eerste enge stuk kwamen we goed door, maar daarna werd het lastiger... De boot zat tot de rand toe vol met water en kon de golven dus niet meer op. We sloegen bijna om en Roos en 1 van de Engelse meiden vielen uit de boot. Die Engelse was redelijk snel weer in de boot, maar ik zag Roos met haar oranje helm de rivier afdobberen. Enge momenten kan ik je vertellen... Onze gids sprong achter haar aan en toen zaten we dus nog met zn 4-en in de boot. Geen idee wat we moesten doen haha. Toen gingen we achterste voren van de rivier af, best een wild stuk. Gelukkig liepen we vast op een rots en ik vond het een prima plan om gewoon te wachten tot er iemand kwam. Blij toe, want het stuk daarna was zo'n beetje nog wilder. Plus dat ik op de plek van Roos moest zitten (aan de andere kant van de boot) en alles dus andersom moest doen. Best lastig voor een eerste keer. Roos had helaas haar voet tegen een rots gestoten en kon die avond er niet meer op lopen.
De jungleflight voor de dag erna gecancelled (balen!!) en naar het ziekenhuis geweest. Voor het concult, een foto en medicijnen was Roos 1200 baht kwijt (30 euro zeg maar). Bizar weinig! Gelukkig was er niks gebroken en moest ze gewoon rustig aan doen. Zijn 's avonds naar de nightmarket geweest en hebben onszelf getrakteerd op een ijsje bij Haagendasz voor 3,00 per bolletje haha. Heerlijk!
Op 10 oktober was Roos' voet gelukkig beter en zijn we alsnog de jungleflight gaan doen. Dat waren 38 ziplines, een aantal skybridgjes en 4 keer abseilen. Heerlijk! Echt een geweldige dag! Foto's en misschien filmpjes volgen nog. Bij de tour waren ook hotsprings inbegrepen, maar dat was echt een lachertje. Stelde niks voor. Maar goed, dat maakte ons na zo'n topdag niet uit. Omdat het zondag was was er Sundaymarket in Chiang Mai. Zijn we een klein stukje overheen gelopen, maar je zag niks, want het was stampvol.
De dag erna hebben we lekker bij het zwembad gehangen, gekletst met mensen die we daar tegenkwamen en de dag volgemaakt zeg maar. 's Avonds vlogen we nl naar Phuket, om daar lekker strandjes te gaan pakken. In het vliegtuig hoor ik opeens mijn naam... Dus ik schrok eigenlijk, er gaan heel wat gedachten door je heen in zo'n korte tijd: zijn er drugs in mn tas gestopt, ben ik mn paspoort kwijt geraakt...? Wat niet in me opkwam (logisch) was dat er een maaltijd voor me klaar stond (die ik niet had besteld). Erg vaag maar grappig moment :)
Aangekomen in Phuket nog even de Khao San Road van Phuket overgelopen: Bangla Road. Ik vond Patong (het strand van Phuket waar we waren) echt VRESELIJK. Alleen maar hoeren en oude mannen die tegen palen of wat dan ook stonden aan te dansen met 3 Thaise hoertjes om hen heen gehuppeld. De dag erna regende het ook nog es de hele dag dus ik was blij dat we meteen een bus naar Koh Phangan hadden geboekt. Onze laatste avond daar nog wel uitgeweest daar en nog wel leuke mensen ontmoet, maar Patong zal ik missen als kiespijn. Wil zeker nog wel een keer de rest van Phuket zien, met mooi weer, maar Patong sla ik over.
De dag erna de lange rit naar Koh Phangan gehad. Daar aangekomen regende het ook pijpestelen. Boehoe dachten we. We zaten al te bedenken wat andere opties voor ons zouden kunnen zijn, om (vooral voor Roos) nog een beetje het zomergevoel te vinden. De dag nadat we waren aangekomen liepen we door het stadje en kwamen we 2 jongens tegen die vroegen of we zin hadden in een feestje. Dat hadden we wel, er was sowieso niet veel anders te doen met dat weer, en dat is heel gezellig geworden. Er haakten steeds meer mensen aan en met die groep zijn we naar de poolparty in ons hotel gegaan.
Vrijdag zou de halfmoonparty zijn en om dat feest mee te kunnen maken, kwam Thomas 's ochtends aan. Overdag hebben we rustig aan gedaan om 's avonds lekker een feestje te kunnen bouwen... Alleen ging dat niet door... 2 uur van te voren kwamen we erachter dat de HMP was afgelast wegens electionday. Dan mag er niet gedronken en gefeest worden, maar wat het nu precies voor een dag is, zijn we niet achter gekomen. Gelukkig is het niet afgelast, maar verplaatst naar morgen. Dus morgen gaan we daar gezellig met zn 3-en naar toe!
Gisteren was het eindelijk mooi weer, dus we hebben een lekker strandje opgezocht en daar heerlijk van de zon genoten. 's Avonds gezellig uit eten en verder wat yahtzee gespeeld. Het is hier heel rustig vanwege laagseizoen, dus weinig te beleven in het stadje. Vandaag hebben we scooters gehuurd en zijn we het eiland rondgecrossed. Echt super!!! Was mooi weer, leuke dingen om te zien, mooie uitzichten... Morgen weer, zeker weten!
Nou..... en verder... blijft Roos tot en met woensdag. Bah, dat vind ik maar niks, dat we afscheid moeten nemen. Thomas en ik blijven hier op Koh Phangan tot de 25e, zodat we de Fullmoonparty ook kunnen meepakken. Daarna vertrekken we naar Koh Tao om daar een duikcursus te kunnen doen. Daarna vertrek ik in 1 keer naar het noorden en Thomas doet het wat rustiger aan, dus dan scheiden onze wegen weer. Maar dit zijn de plannen iig voorlopig!!
Bedankt weer voor al jullie berichtjes!!
Heel veel liefs, Kristin
Foto's foto's!!!!! Ben zo benieuwd naar de nieuwe fotos want wat een geweldig verhaal weer. Volgens mij vermaken jullie je ondanks de regen die jullie hebben gehad.. Maak wat van de laatste dagen met roos GENIET!!!(K)
Lief, wat een geweldig verhaal weer!!! Goed dat je zo aan het genieten bent!! Kijk uit naar weer een verhaaltje, telefoongesprekje! Geniet nog even van je tijd met Roos!! En tot snel weer! Dikke kus
Ha meis,
Wat een leuk verhaal! Maar wat hebben jullie enge en spannende momenten meegemaakt tijdens het white water raften.
De foto's zijn ook erg leuk. Ik word ook wel een beetje jaloers!!!
Geniet er nog van!
Dikke Kus.
Hi Krissie,
Klinkt allemaal goed.
Geniet er van!
Liefs, Ester
Hoi lieve nicht! Wat leuk om jouw verhalen te lezen. Je maakt wat mee!! Super!!! Hier is het koud en saai vergeleken met jou!!! Geniet, geniet en geniet nog eens...!!!
Hee meis,
Zo te lezen ben je goed aan het genieten! Ben wel enorm jaloers hoor! Wat voor een wilde plannen heb je nog meer naast het raften en jungleflight? ben benieuwd naar je volgende verhalen!
Liefs Dikke Kus
Weer een leuk spannend verhaal! (je schrijft leuk kris!) echt leuk om alles te lezen! heerlijk joh! Benieuwd inderdaad naar de foto's maar die volgen vanzelf! Geniet ervan!
Liefs ons
Weer een hoop avonturen beleefd dus! Leuk verhaal Kris, benieuwd naar de volgende en uiteraard foto's!
He Kris,
Super leuk weer je verhaal!
En ook leuk nieuws vanuit hier..... Monique en Levi hebben een dochter gekregen zondag 17 oktober. Ze heet Yara, ze heeft een bos haar, wel een kleintje (ongeveer 5 pond) maar alles goed gegaan!
Liefs Karen
haai kristin wat een super leuke verhalen en weer veel meegemaakt in zo,n korte periode heel spannend zou er graag bij zijn .
en wat kan jij scrhijven zeg je kan zo aan een boek beginnen ,oke heb het leuk en schrijf maar veel er leuk om te lezen
en nog veel plezier met roos en wens haar een goede reis terugvan ons xxxxx en tot horens ??
je weet dat wij het zijn mama enpapa
erg leuk om het allemaal te lezen
wens Roos een goede reis terug.
en nog veel plezier daar kusjes van ons .
Hallo Lieve Kristin,
Allereerst ook jij proficiat met de verjaardag van je moeder! Wat leuk dat je allemaal van die spannende dingen onderneemt!
p.s. de letterlijke vertaling van electionday= verkiezingsdag.
Wij hopen nog veel meer spannende verhalen van je te horen en heb je in nl nog een buddy nodig voor het duiken, vergeet Jan dan niet hij is in het bezit van een duikbrevet! succes met je duikcursus.
Groeten Fenja
He Kris, wat een goede verhalen zeg. Volg goed waar je zit en reis zo lekker met je mee.
Heerlijk dat je op pad bent en dit doet!
Lfs, Sas
hoi hoi,
Wat een verhalen zeg echt super leuk om het allemaal te lezen,ik had van Fenja al zo veel gehoord dat ik erg benieuwd was . Erg fijn dat je het zo naar je zin hebt en voor de kou hoef je echt niet terug te komen.Ik kijk nu al weer uit naar je volgende verhaal heel veel plezier verder
Groetjes Theo en Ria
Hey Kris,
Wat leuk om je verhalen te lezen, je maakt genoeg mee!
En ook hier maken we genoeg mee. Inmiddels is onze zoon Mels geboren op 16 oktober. Hij woog ruim 8 pond dus het is een flinke jongen zullen we maar zeggen. Maar het is allemaal erg mee gevallen en het gaat ook allemaal erg goed. Dus we genieten volop. Grappig dat mijn wereld nu heel klein is, (zit al bijna een week binnen), en dat jij gewoon al dat gaafs aan het ondernemen bent daar aan de andere kant van de aardbol! Geniet er lekker van. Op mijn hyves staan nog een paar fotootjes.
X Petra
Heerlijk om te lezen dit... jaloers tot over mijn oren ;) helemaal leuk dat je het zo naar je zin hebt daar liefie! Balen dat Roos na zo'n geweldige tijd samen naar huis gaat, dan nog ff met Thomas en daarna de grote trip naar het noorden dus.. Ik zeg: doe de vorige x dubbel en dwars over, and do it good like you can: PARTY, ENJOY, MEET PEOPLE and.. be yourself kanjer!! Dikke knuf xxxx
morgen laatste dagje met roos. veel plezier en hoop je nog een keer via msn te spreken!!
xx dikke knuffel
linda
Hey Kris,
Ik ben zo druk geweest met vanalles (zoals de voorbereidingen van mijn vakantie!) dat ik nu pas even wat stuur. Super leuk om je avonturen te lezen! Je hebt 't goed naar je zin zo te zien! Een duikcursus op Koh Tao, daar heb ik ook mijn duikbrevet gehaald! Ik vond het echt een super leuk relaxt eiland en duiken is echt gaaf!
Weet je al wat je plannen daarna zijn? Ga je dan richting Cambodja of Laos? Over 2,5 wk vliegen wij naar Phnomn Penh. Ik heb er zin in! Zou super zijn als we elkaar in Cambodja of Vietnam kunnen treffen, maar je moet maar even kijken wat jouw planning de komende maand is.
Geniet!
x iris
Hey Lief!
Fijn om al je verhalen te horen & lezen!
Maaaaar.. Ik Mis Je wel heel erg!
Kusje!
Fijn dat je zo geniet .Ga zo door leuk hoor!