Vervolg Koh Phangan, Koh Tao, Bangkok en Chiang Mai
Hier eindelijk weer een verhaal vanaf de andere kant van de wereld :)Woensdag 20 oktober is Roos weggegaan van Koh Phangan en dat was natuurlijk een moeilijk afscheid... 3 weken samen gereisd en zoveel leuke dingen gedaan en meegemaakt!
Thomas en ik wilden wat rustige avondjes inbouwen om zo lekker fit te zijn voor de Fullmoonparty, maar helaas dacht ons hotel daar anders over. Avond aan avond was er een poolparty. Erg gezellig, maar omdat onze kamer dichtbij het zwembad was konden we absoluut niet slapen. We hebbenin de dagen voor de FMP ook weer scooters gehuurd en zijn lekker het eiland over gecrosst. Hebben een leuke plek opgezocht om te snorkelen en kwamen terecht op Koh Ma, een klein schiereilandje. Super mooi! Het snorkelen viel helaas wat tegen, maar bijna al het snorkelen valt tegen als je ooit in Egypte hebt gesnorkeld.
De FMP was op 23 oktober en het begon met elkaar beschilderen met neon-verf bij ons hotel. Dat onder het genot van een bucket, is al erg gezellig. Toen met een groepje naar het feest toegelopen en het was al super druk. Drukker dan toen ik er in december was. Maar echt, je weet niet wat je ziet: brandende springtouwen (waar mensen ook echt in gaan springen), glijbanen, mensen die liggen te pitten op het strand, sleeping areas. Geweldig. Helaas vond ik de sfeer niet top, misschien omdat het zo druk was. Tegen een uur of half 6 begon de zon op te komen en oh, wat was dat gaaf!!Binnen een half uur was het licht en nog steeds met duizenden mensen op het strand, aan het feesten. Dat maakte echt mijn feest, dat uurtje feesten in het licht! Rond 7.00 uur zijn we teruggegaan naar ons hotel met nog even een stop bij mijn nieuwe Albert Heijn: de 7Eleven. Heeeeerlijke tosti's daar :) (later kwamen we er ook achter dat de cheese bite sausages ook erg lekker zijn :))
Twee dagen erna zijn we naar Koh Tao gegaan om een duikcursus te volgen. We hebben gekozen voor Ban's resort en we kwamen daar om 14.00 uur aan en om 17.00 zaten we al in de les! Eerst kennis gemaakt met onze groep (2 Belgen, Michiel en Francisco, en een NL meisje, Jeanette) en onze instructeur, Rutger. We hadden nl gekozen voor een NL instructeur. Toen video's gekeken en de dag erna begonnen we met theorie. Helaas was ik de dag ervoor ziek geworden van een salade en had ik de hele nacht giga maagpijn gehad. Voelde me echt belabberd. Gelukkig ging het in het water beter en kon ik gewoon mee doen. Hebben allerlei oefeningen gedaan: masker vullen en legen (onder water), mondstuk uit en weer in (en weer leegmaken), oefenen met drijfvermogen. Vond het wel spannend, maar uiteindelijk ging het allemaal goed! De dag erna mochten we voor het echie, de zee in! Weer spannend, het moment van in het water springen met die zware spullen, het moment van die ruimte onder water, het ademen onder water. Maar als je daar doorheen bent.... wauw. Ook tijdens die duiken weer oefeningen gedaan en toen dreef ik opeens boven. Kon met geen mogelijkheid beneden meer komen, maar dat ging bij de 2e duik gelukkig beter. Wat was dat genieten!!'s Middags weer theorie en examen en toen kukelden we allemaal bijna in slaap. Duiken is nl best vermoeiend. De dag erna hadden we nog 2 laatste duiken (die gelukkig ook goed gingen) en toen hadden we onze PADI behaald! Echt, ik vind duiken geweldig, zeker een hoogtepunt van mijn reis tot nu toe! Kan niet wachten tot ik het weer kan doen. En wanneer ik terugkom in Thailand ga ik zeker voor mijn Advanced. 's Avonds het behalen van de PADI gevierd met de groep en dat was heel erg gezellig! Weer met neonpaint, alles erop en eraan. Helaas heeft mijn geliefde rode shirtje dit niet overleefd haha.
Op vrijdag vertrokken Thomas en ik naar Bangkok. De reis bestond uit 3 uur boot naar Chumpon, 4 uur wachten en 7 uur bus naar Khao San Road. Op zich al erg genoeg zou je zeggen... Nu was het dus heel slecht weer en de zee was mega wild. Ik zag echt de krantenkoppen al voor me: Passagiersboot Thailand zinkt. Echt heel eng. Dat waren 3 heel lange uren. Toen natuurlijk wachten in een tentje waar echt niks te doen was en toen de bus. Normaal verwacht je dat er gewoon plek is in een bus, maar helaas, This is Thailand, wij moesten in de VIP-ruimte. Dit betekende 1 stoel die niet naar achteren kon en 1 stoel waarbij je met opgetrokken knieen moest zitten. Maar goed, uiteindelijk vind je wel een manier om te zitten en wat te doezelen.
Bij aankomst in Bangkok naar het hotel gegaan waar ik al eerder heb gezeten en ff een tukkie gedaan (het was 6.00 uur 's ochtends). Verder lekker over Khao San gewandeld en een rustig avondje gehouden. De dag erna met de boottaxi (dat blijf ik echt geweldig vinden!) naar de dichtsbijzijnde haven van het treinstation gegaan en naar het station gewandeld. Nog erg gelachen om een tuktuk-chauffeur die kwaad werd omdat wij niet met hem mee wilden en toen zei dat de openbare kaart die aan een paal hing van hem was. Arme man, had vast een slechte dag. Op het station voor mij een treinticket naar Chiang Mai geboekt, voor dinsdag. Daarna naar het MBK geweest. Dat is een winkelcentrum van 7 verdiepingen. Wat een chaos! Kan daar dan ook niks vinden. 's Avonds met de duikgroep afgesproken, Michiel, Frans en Jeanette waren inmiddels ook in BKK. Het was 31 okt, en dus Haloween en dat werd groots gevierd. Erg gezellig gehad weer met zn allen. Leuke feestjes op straat, heel veel gezelligheid overal. En dit geloven jullie nooit: ik heb een sprinkhaan gegeten!! En het grappige is, is dat het nog best lekker was ook! Beetje zoutig en knapperig. Michiel en Thomas hebben zich ook nog gewaagd aan een worm, kikker en schorpioen. Brrr :) Maandag rustig aangedaan, nog even een drankje met het duikgroepje en nog een NL meisje en dinsdag was dan de dag van vertrek! Thomas vertrok naar Kanchanaburi en ik naar Chiang Mai. Best gek natuurlijk, om afscheid te nemen na 2,5 week!
Om 18.00 uur vertrok mijn trein naar Chiang Mai. Heb een prima treinrit gehad, best goed geslapen! Om 9.00 uur kwam ik aan en ben ik naar Julie Guesthouse gegaan. Een bekend guesthouse onder backpackers. En daar ben ik nu nog steeds. Heb een kamer voor 100 baht = 2,5 euro, badkamer enzo delen. Mega basic, maar goed, moet er ooit aan geloven :) 's Ochtends met een Canadees stel en een Engelse jongen meegeweest naar de Monk Chat. Dat is een tempel waar je met monniken kan praten, allerlei vragen kan stellen. Zo zie je echt dat het gewoon doodnormale mensen zijn. Onze monnik, Tawachai, was een doodnormale jongen van24 die graag Engels wil leren en daarom meedoet aan de Monk Chat. Met hem geluncht en daarna nam hijons mee naar een tempel in de bossen. Erg gaaf hoor. 's Avonds lekker rustig aan gedaan.
Vandaag ben ik weer op stap geweest met dat Canadeese stel, Engelse jongen en nog een Duits meisje. Naar de Doi Suthep tempel in de jungle. Echt super gaaf uitzicht daar! De foto's volgen snel. Ook nog een stop gemaakt bij een waterval waar de jongens natuurlijk vanaf moesten glijden :) Viel me trouwens echt op hoeveel Nederlanders ik heb ontmoet vandaag. Je pikt ze er ook zo uit.
Morgen ga ik misschien een trek doen, of anders een mountainbike tour. Ben er nog niet over uit. Of misschien door naar Pai.... Naja, zoals jullie zien moet ik dat nog even beslissen :) Wat een luxe!
Nou, tot het volgende verhaal! Hoop dat alles goed gaat in NL! Sorry dat ik niet zo trouw ben met mn mail, maar ik doe mijn best :)
Liefs!!
Prachtig verhaal weer Kris! :-D uper stoer, de dingen die je allemaal doet, respect! En die FMP klinkt echt gruwelijk vet.
Nu alweer benieuwd naar het volgende verhaal. Veel plezier!
Hey adventurous girl,
zo te lezen ben je het nog lang niet zat daar.
Gaaf dat je met die monniken gepraat hebt.
Ennuh. normaal bestaat niet;) gelukkig maar. Anders zou het zo verschrikkelijk saai zijn.
Dikke kus en enjoy!
Zie het allemaal zo voor me..mooi geschreven krisje! Have fun en pas goed op je zelf
xx
En al een nieuwe kleurgekozen;)
Hou van je meis...
GENIET!!!
En net als youri ben ik mega benieuwd naar je nieuwe verhalen maar vooral naarde foto's...
Dikke X
wat super allemaal!! Je hebt je PADI op zak! Kunnen we 'n keer samen duiken :)
En ook nog spinkhaan gegeten, maar wel verstandig dat je niet aan de kikkers en schorpioenen bent begonnen zoals de heren ;)
Ben ook zo jaloers op je! Heb er spijt van dat ik nooit zo op reis ben gegaan...
Ben benieuwd naar je nieuwe foto's!!
Xx
wat een luxe zeg daar zou je gewoon zin in hebben.
maar dat zal wel niet gebeuren.
jaloers?nee hoor geniet jij maar fijn.
groetjes kus mama .
Krissje, wat een avonturen!!!
Geniet ervan!!! :D :D :D
Dikke knuf
Lieve schat!
Wat een heerlijke verhalen, zit echt met een glimlach op mijn gezicht alles te lezen. Geweldig meisje!Kan me voorstellen dat het afscheid nemen moeilijk is. Maar wat ontmoet je veel nieuwe mensen!!!!! Zo gaaf!
Hier alles ok, ik mail je alle details nog!
Hele dikke knuffel voor jou!
Kus!
Geweldig om te lezen wat je daar allemaal doet en mee maakt! Ik waan weer helemaal terug naar mijn eigen reis dankzij jouw verhalen :)
Geniet!
Hey partygirl!
Klinkt alsof je een onwijs gave tijd hebt en wat ontzettend gaaf dat je je duikdiploma hebt gehaald!! Ik zit hier trouwens ook tussen de monniken en dat zijn inderdaad hele normale mensen :)
Wat goed dat je een sprinkhaan hebt gegeten. Was het vergelijkbaar aan je spagetti-ontmaagding?
liefs
Hey Lieverd!!
Wat een mooie avonturen weer..! Ben jaloers.. ;)
Geniet er maar lekker van!
Dikke kus..
ps. mis je wel hoor.. :(
mooiiii! maarwaar ben je opmsn? verdwaald? :) tot snel meis xxxx
Hé, wat een fijne verhalen allemaal..De sfeer bij de full moon-party heb ik ook ervaren, kompleet met de brandende touwen enzo. Ik geniet met jou mee! In Chiang Mai ben ik niet geweest maar als ik jou zo hoor is dat ook wel de moeite waard. Kristin geniet, maar dat doe je al!!!!
Liefs en een knuf van jouw tante
Wat een leuk verhaal weer!
En uh stoer hoor een sprinkhaan eten....
Have fun!
Knuf Lenny
Super zeg!!
haai lieverd wat een verhalen weer ,lekker he die sprinkhanen .
wat onwijs goed van je dat je duikles hebt genomen .je ziet de wereld van een heel andere kant zo onder water supergaaf he .
nog een paar weken en dan zijn wij er ook weer ,door jouw verhalen krijgen we er weeer dubbel zin in .
we verheugen ons er op om jouw daar weer te zien gezellig kan je je verhalen live vertellen .
oke tot januarie en heel liefs van ons uit regenachtig nederland xxxxxxx
Hey lieverd!!
Vond leuk je ff te zien via skype!!!
Veel plezier nog. xxxxxxxxxxxxx
Van harte gefeliciteerd!!!!
Maak er een fijne dag van en zet de bloemetjes buiten!!
Knuffel,
Dory
Ha lieve Kris,
van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!
Liefs Inge
GEFELICITEERD!!!!! Maak er een gezellige dag van!!! Wij drinken er vanmiddag één op je, tijdens de vrijdagmiddagborrel!!
Liefs Mar
hoi Kristin
ik lees toevallig vandaag je verhalen en zie dat je jarig bent, nou van harte gefeliciteerd e maak er een mooie dag van net als alle ander mooie dagen. succes voor de rest vna je belevenissen en ik blijf je volgen
groetjes hetty