Hello Thailand..... again :)
Hallo allemaal!!
Allereerst een mega goed 2011 gewenst! Hopelijk hebben jullie een leuke kerst gehad en een mooi feestje met Oud en Nieuw!
Hmm, ik was gebleven bij Cambodja. Ja, het is echt inmiddels een maand geleden dat ik een verhaal heb geplaatst dus ik moet even graven.. (staat gewoon in mn notitieboekje hoor ;))
Ik eindigde de vorige keer bij dat ik naar de Russian Market ging in Phnom Phen. Dat was echt geweldig! Allemaal Zara, H&M en dat soort kleding voor 1 a 2 US Dollar. Wel maatje 0, dus ben met een leuk bolerootje thuisgekomen en dat was het. Naja, is maar beter ook, want mn backpack is inmiddels 17 kilo :)
Op 19 december vertrok mijn bus naar Kampot, een klein plaatsje aan de kust in Cambodja. In de bus Reggie en Fran ontmoet. Met hen een kamer gedeeld en het stadje gaan verkennen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat er niet zoveel te beleven was. Weinig toeristen en veel barretjes. De dag erna een fiets gehuurd en lekker een stuk gefietst, in een hangmatje gechilld aan de rivierkant en daarna weer terug. Inmiddels was Ellen ook aangekomeni in Kampot, een meisje dat ik had ontmoet in Phnom Phen. De dag erna naar de local markt gegaan en 's middags voegde ook Thomas zich bij ons. De dag erna met zn 5-en de Bokor tour gedaan. The Bokor Hill station is een verlaten dorp boven op een berg. Helaas heb ik het verhaal van de gids niet helemaal meegekregen, omdat hij zo slecht Engels sprak. Maar goed, om er te komen hadden we een trek van 1,5 uur omhoog, was best pittig met mijn conditie haha. Na de lunch naar een waterval gegaan met niet heel veel water, maar wel mooi om te zien. Daarna de wandeltocht van een uur weer naar beneden. Daarna nog een boottocht voor de sunset.
Op 23 december hadden we het wel gezien in Kampot en zijn we naar Sihanoukville gegaan, ook om daar kerst te gaan vieren. We verbleven op Serendipity beach, ook wel bekend als het feeststrand van Sihanoukville. Meteen lekker op het strand gaan liggen en je wordt meteen overvallen door alle mensen die je iets willen verkopen. Zonnebrillen, fruit, massages, het houdt niet op. Mensen die bedelen... Cambodjaanse mensen zijn wel wat brutaler en drammeriger bij het verkopen. Ze weten niet zo goed van ophouden zeg maar. Misschien wel begrijpelijk, maar niet altijd prettig. Maar goed, 's avonds uitgeweest en het uitgaansleven was wel wat anders dan ik had verwacht. Niet super druk, dus wel jammer, maar evengoed gezellig gehad! De dag erna weer op het strand gelegen, gegeten op het strand en ook weer uit geweest. Overdag hadden Thomas en ik ons Vietnamese visum gehaald en gingen met de motortaxi, met zn2-en achterop de brommer, haha. En toen was het kerst... Heeeeel gek, om het daar te vieren.. en tegelijkertijd ook weer niet, want je merkte er weinig van. De barren hadden wel hun best gedaan om het aan te kleden, maar kerst met 30 graden is sowieso al gek. 1e kerstdag niet uitgeweest, want we hadden besloten om de 26e te gaan duiken!!! Was weer super om te doen! 2 duiken gehad. Helaas was het zicht niet super goed, maar de ervaring was top. We hadden een camara gehuurd en konden dus lekker foto's maken. 's Avonds lekker naar de film geweest. Je had daar een bioscoop, echt! Heerlijke stoelen, je mocht daar gewoon eten meenemen en je kon de algemene film kijken, maar ook een ruimte voor jezelf huren. Dit keer naar de algemene film gekeken, die ik helaas niks aan vond, maar heb heerlijk liggen slapen daar haha! De dag erna een eigen ruimte gehuurd en daar The Town met Ben Affleck gezien. De 28e hebben we een boottocht gedaan met een boot van 3 verdiepingen. Was super! Lekker gesnorkeld, op het dek gelegen, eilandje bekeken en daarna geborreld. 's Avonds gaan borrelen met mensen die we kenden van de boot, ook heel gezellig!!
29 december pakten Fran, Thomas, Antti (Finse jongen) en ik de sleepersbus naar Siemreap om daar NYE te vieren. Tenminste, we hadden een sleepersbus geboekt... maarrrr natuurlijk kregen we die niet. Het was gewoon een bus met stoelen waar zelfs ik te weinig beenruimte had, pfff. Lange zit, maar ja, het hoort erbij! Kan er uiteindelijk wel om lachen :) De 31e was het dan zover: NYE! Natuurlijk ook weer gek om in een kort jurkje en op slippertjes oud en nieuw te vieren, maar het was echt mega gezellig! De hele straat stond vol! Het aftelmoment was alleen was gek, want op onze horloges hadden we nog 5 minuten te gaan, maar iedereen begon al te juichen haha. Ach ja, natuurlijk deden wij mee! Toen het bij jullie 12 uur was, was het bij ons 6 uur en toen rolde ik toch wel mn bedje in. Zoals jullie zullen begrijpen heb ik 1 januari niet heel veel gedaan ;) Op 2 januari kwamen Chanel en Damien aan in Siemreap. Chanel is een vriendin van mij uit Nederland, die nu al 10 jaar in Ierland woont. En Damien is haar man. Echt super gezellig om haar te zien, in Cambodja notabene! Lekker geborreld en bijgekletst dus! 3 januari eigenlijk hetzelfde verhaal, lekker met elkaar opgetrokken. Zo vaak zien we elkaar immers niet.
4 januari was het voor mij wel tijd om weer verder te gaan. Mijn ouders zouden 6 januari aankomen en ik vond een dagje Bangkok wel lekker. Na 2,5 uur slaap (en wat borrels) moest ik aan miijn reis beginnen. Pittig! In de tuk tuk 2 Zweedse meiden ontmoet en daar uiteindelijk ook een kamer mee gedeeld in Bangkok. De grensovergang ging prima, alleen was het hier wachten, daar wachten... zucht! Om 19 uur kwam ik eindelijk aan in Bangkok. Heerlijke stad, voel me er meteen weer thuis! De dag erna even met Ellen afgesproken (dat meisje met wie ik in Cambodja gereisd had), erg gezellig! En toen kwamen mn ouders!!! Op 6 januari stond ik om half 7 op het vliegveld. Super leuk om ze te zien. We zijn meteen in de taxi gestapt naar Pattaya, waar mijn oompjes en Bjorn waren. 's Avonds John's 40e verjaardag gevierd (toch, ome John??) en dat was groot feest! Die oom van mij kan nog rocken als de beste! ;) Gedanst, geborreld en het dak ging eraf. We werden ook nog vermaakt door een goochelaar, die echt bizar goed was! Sommige truuks hadden we door, maar veel ook echt niet. Super gelachen! Daarna met Bjorn nog naar de Walking Street geweest en hoe zal ik het zeggen..... dat was niet echt iets voor mij. Maar wel goed om een keer gezien te hebben... De discotheek was vaag, maar super lachen en met Bjorn was het heel leuk, maar niet mijn ding haha. Heb het super gezellig gehad met mijn ooms en Bjorn, maar Pattaya was eens maar nooit weer.
9 januari gingen mijn ouders en ik naar Bangkok. Hebben lekker de stad verkend, naar Grand Palace en Wat Pho geweest en een boottocht gedaan. En lekker in een tuk tuk rondgecrosst. Vonden ze helemaal geweldig! 's Avonds over Khao San Road gelopen en de straten in de buurt en natuurlijk daar ook lekker gegeten. Verder hebben we die dagen nog een tour gedaan naar Kanchanaburi (met de Bridge over the River Kwai) en naar Ayutthaya, de oude hoofdstad met allerlei tempels e.d. Ik was inmiddels 's avonds op straat wat bekenden tegengekomen en daar ben ik toen wat mee gaan drinken, heel leuk! Leuk ook om te zien hoe mooi mijn ouders het vinden als je dan bekenden van eerder op je reis tegenkomt en hoe makkelijk het is om mensen te ontmoeten. Daarna vlogen we naar Koh Samui en toen we daar aankwamen regende het pijpestelen... hmm. Mijn moeder wilde graag wat luxe dus had een kamer met een enorm bad en een grote douche, tv, zithoek, naja... luxe dus :) De dag erna hebben mijn vader en ik het eiland verkend op de scooter, ondanks de reputatie vind ik Samui best een mooi eiland! Op 15 januari heb ik mijn ouders even achtergelaten en heb ik de boot gepakt naar Koh Tao, ongeveer 3 uur varen van Samui. Op Koh Tao wilde ik namelijk mijn duikcursus gaan doen. Mijn PADI Open Water had ik in oktober al gehaald, maar nu ging ik voor mijn Advanced. Op de boot Daphne ontmoet, een Nederlands meisje. Met haar en 2 jongens uit Zuid-Afrika 's avonds gegeten en een drankje gedaan. Niet laat gemaakt, want.... de dag erna ging ik duiken!!
Ik had 3 duiken die dag: Deepdive, Navigationdive and Nightdive. De eerste was de diepe duik. Dan duik je tot 30 meter en dan kijk je hoe dat voelt en natuurlijk hoe het leven er op die diepte uitziet. En ook wordt er een testje gedaan of je last hebt van stikstofnarcose. Ergens tussen 30 en 40 meter krijgt iedereen een beetje een high gevoel, dat is dus stikstofnarcose. Als testje krijg je een rekensommetje onder water, maar bij mij ging het goed. Maar goed, we gingen duiken bij Chumpon Pinnacle. Helaas veranderde het weer opeens en hadden we hetzelfde weer als in oktober. De golven waren super hoog en veel mensen werden zeeziek. En dan moet je van die boot afspringen.... Dat vind ik normaal al eng, laat staan als het regent en de boot meters op en neer stuitert. Met trillende knietjes gesprongen. De duik ging goed en wat was het mooi onder water!! Gelukkig wel gewoon goed zicht. De 2e duik was bij Twin Peaks. Ik moest wat oefeningetjes doen met een kompas en dat ging prima. Daarna moest ik de rest van de duik leiden en dus ook weer bij de juiste boei naar boven gaan. Nou, jullie weten wellicht dat richtingsgevoel niet mijn sterkste kant is, laat staan onder water als je ook nog met heel veel andere dingen bezig bent :) Maar ging uiteindelijk best goed! En toen de nightdive!! Vond het super spannend, maar wat was het gaaf! Hebben een barracuda gevolgd en hem een vis zien vangen, triggerfish gezien, een pijlstaartrog... Top! De duikplek was White Rock (voor de duikliefhebbers). 's Avonds even een drankje gedaan met Daphne, maar ik viel om van de slaap, dus lekker op tijd naar bed. De dag erna volgden er nog 2 duiken. Je kon uit een aantal duiken kiezen en ik had gekozen voor Fish ID (visherkenning) en Peak Performance Boyancy (oefenen met je drijfvermogen). De eerste duik was Fish ID en we doken bij Hin Pee Wee. Buiten dat ik op vissen moest letten en ze kon opzoeken op de kaart die ik bij me had, moest ik ook de duik leiden. Daarvoor de nodige voorbereidingen getroffen, maar eenmaal in het water was het zicht slechts 2 meter, dus ik was vooral bezig met me te orienteren dan dat ik op vissen kon letten. Gelukkig werd het zicht beter naar mate we minder diep gingen zwemmen. Bij de goede boei uitgekomen en nadat ik mijn buddy had gevraagd of hij OK was, gingen we naar boven. De 2e duik was weer bij Twin Peaks en om mijn drijfvermogen beter onder controle te krijgen moest ik wat oefeningetjes doen. Nu blijkt dat ik met veel te veel gewicht dook en wat was deze duik een eye-opener zeg! Ik dook op een gegeven moment met 2 ipv 4 gewichten en ik had het door!! Joehoe! Ik kon nu salto's maken zonder compleet uit koers te raken en had het goed onder de knie. Echt een heerlijk gevoel! 's Avonds gestapt met Daphne, Tom en Craig en gevierd dat ik mn Advanced had gehaald. Erg gezellig!!
De dag daarna gingen Daphne en ik terug naar Samui. Inmiddels besloten om gewoon naar nog een Fullmoonparty te gaan (waarom niet, ik was in de buurt en 3 maal is scheepsrecht zeggen we maar zo!) en zijn lekker uit eten geweest met mn ouders. De 19e (gisteren dus) was dan de Fullmoon. We hadden een boot geboekt, die om 23u heen zou gaan en dan kon je ieder uur tot 7.00 uur terug. Maar het was natuurlijk naief om te denken dat het zo makkelijk zou gaan :) Toen we daar aankwamen stonden er honderden mensen en er konden 25 mensen op de boot... en ze hadden 4 boten.... Dus hebben we zo'n beetje 2 uur moeten wachten voordat we een boot hadden, aaah! Waren dus behoorlijk laat op het feest helaas. Afgesproken met Hester en Liesbeth (meiden die ik een week daarvoor in Bangkok had ontmoet) en met zn 4-en er een gezellig feestje van gemaakt. Het was iets rustiger dan de vorige keren, maar wat wel hetzelfde was, was dat mensen om 1.00 uur al zo ontzettend dronken waren... niet normaal. Maar goed, de sunrise helaas niet helemaal gezien, want wij moesten de boot hebben om 7.00 uur, de zon liet heel even op zich wachten. Maar sowieso gaaf om het weer licht te zien worden.
En vandaag natuurlijk rustig aan... we lagen om 9.00 uur op bed (natuurlijk was de boot wat later) en waren er om 13.00 uur alweer uit (grrr, rot Redbull!). Morgen gaan we met zn 4-en (mn ouders, Daphne en ik) naar Koh Phi Phi en dan zoeken mn ouders een rustig strandje op en gaan Daphne en ik in het wat drukkere deel zitten. Daarna gaan mn ouders en ik naar Koh Lanta en daarna Krabi en dan vliegen we naar Bangkok! Dan zit het er alweer op voor mn ouders en voor mij voor Thailand, want dan staat Vietnam voor de deur!
Nou, dit was het weer even.. Een enorm boekwerk wederom, maar het was dan ook een maand geleden dat ik iets geplaatst had :) Hoop dat alles goed met jullie is daar!
Heeeeel veel liefs!!
Wat een geweldig verhaal is het weer geworden!! Veel plezier (maar dat komt wel goed :-) ) en doe je je ouders de groeten van mij?! Liefste groetjes, René.
Weer super Kris!!! Te gek!
wow ik vind je echt een kei!! en we gaan het nog wel een keer proberen he bellen/msnen ? ;-)
xxxx en dikke knuffel
Weer een geweldig verhaal! Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt!. Heel veel plezier nog met je ouders.
Hele dikke kus
Hoi Kristin,
Leuk als je de plekjes noemt in Bangkok,klinkt zo bekend in de oren, zie ik de beelden voor mij.
Het gaat goed met je. Gefeliciteerd met je duikdiploma. Gaaf hoor dat je dit doet. Je vermaakt je wel he.
Kijk weer uit naar je volgend verhaal.
Groetjes Patricia
Wow! Leuk om dit allemaal te lezen. Je bent echt volop aan het genieten! X
Wat een geweldig verhaal weer Kris! Wat een avonturen, het houdt gewoon niet op ;) Uiteraard ook nog de beste wensen! Dikke kus!
Wat een heerlijke verhalen, krijg alweer zin om te gaan duiken. Azie blijft toch gewoon een heerlijk werelddeel. Binnekort maar weer eens de koffers pakken :) Vietnam is echt supertof, ga een paar dagen toeren achter op een motor, in Dalat kom je ze vanzalf tegen, ga je nog naar SaPa ?? (= abslouut een aaanrader). Kortom wat een leven !!!, Groeten van Henk, je weet wel die van van der Ploeg
lieve Kristin wat een avontuurlijk mens ben je toch.Ik geniet volop van jouw verhalen.Lieverd een heel fijne tijd nog..."geniet" van alle nieuwe indrukken!!!heel veel lieve groetjes aan je mams en paps en een knuffel van mij.
Ha Kris,
Weer een erg leuk verhaal. Wat beleef je daar een gave dingen zeg. Tis erg leuk dat je ons op de hoogte houdt!
Heel veel plezier nog en geniet van alles!!!
Liefs Lenny
Hey Kristin,
Wat blijven die verhalen van jou toch leuk om te lezen :) Goed om te zien dat je het nog steeds zo naar je zin hebt!
Wel grappig, kwam vandaag je moeder nog tegen bij de C1000! Die hebben het ook enorm naar hun zin gehad vertelde ze. Lekker bijgebruind ook trouwens ;)
Groetjes Erwin
haai lieverd wat scrijf je toch weer geweldig.
zijn gistermiddag bij je ouders geweest even na kletsen over hoe hun de reis hadden gevonden ,nou ze vonden het een geweldig land ,je vader zij 20 jaar te laat gegaan .
oke het ook een heerlijk land .
en wat lief dat je mij 40 jaar schat ,je weet toch dat ik 42 jaar werd die dag (grapje ) was wel lief van je .
oke ga lekker verder genieten van je reis hoop snel weer wat van je te horen .
veel plezier en dikke xxxxxxx van ons .